Tomatensoep met rundergehakt balletjes
– uit de keuken van Jo –
Jo Gerritsen maakt de lekkerste tomatensoep, met zelfgemaakte bouillon, getrokken van de runderbotten
Bereidingswijze tomatensoep met runder gehaktballetjes
- 1 liter pure runderbouillon
- 2 liter water
- 1 grote ui
- enkele wortelen
- bosje selderij
- ruim 1 kg tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 bouillonblokjes
Zet een heerlijke tomatensoep met rundergehaktballetjes op tafgel met de volgende bereidingswijze:
Snij de ui, wordenlen, tomaten, selderij in stukken. In de zomer kun je er wat blad van de magiplant bij snijden.
Zet de bouillon op het vuur met alle gesneden groenten, breng zachtjes aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
Blender de soep. Vul aan met 2 liter water en 1 blikje tomatenpuree. Voeg naar smaak de bouillonblokjes en eventueel peper en zout toe.
Voor de vulling van de soep kun je wat rundergehakt met gehakt kruiden mengen en er kleine balletjes van maken. Doe deze in de soep.
Bind de soep met wat water met maizena, roer dit los en laat enkele minuten doorkoken. En klaar is de soep. Eet smakelijk!
Uit de keuken van Jo
Deze soep valt al jaren erg goed in de smaak bij jong en oud. Je maakt de smaak het allerlekkerst als je als basis pure bouillon getrokken van runderbotten gebruikt
Volg mij op social media
Marcel Gerritsen, rijnbandijk 169 Maurik, 06-54984905 / ma.gerritsen@telfort.nl
KvK 60478454