Rosbief met tagliatelle en courgette-champignon saus

-Uit de keuken van Jo-

Jo Gerritsen deelt een smakelijk recept uit eigen keuken: eenvoudig en valt in de smaak bij alle leeftijden

Bereidingswijze

Rosbief recept met rundvlees
  • 1/2 kilo rosbief
  • tagliatelle (2 nestjes p.p.)
  • bakje champignons
  • 1 courgette
  • 1 pakje kookroom
  • 2 teentjes knoflook

Rosbief: verwarm de oven voor op 58 graden. Laat de rosbief 1 uur op temperatuur komen in de oven. (een stuk rosbief van 1 kilo heeft 2 uur nodig).  Bestrooi daarna de rosbief met zout en peper en schroei op hoogvuur in roomboter aan 6 kanten dicht. Serveer in dunne plakken.
Tagliatelle roomsaus: snij de courgette, champignons en knoflook in kleine stukken, laat met een half kopje water goed gaar worden, pureer de saus en voeg de kookroom toe, voeg naar smaak peper en zout toe. Kook ondertussen de tagliatelle gaar en serveer samen met groene groente. Bijvoorbeeld boontjes of brocolli.

Uit de keuken van Jo

Dit recept is al jaren een van mijn favorieten. Kleine kinderen vinden het ook erg smakelijk. Ook als ze niet van champignons en courgette houden. Deze saus met room zorgt ervoor dat iedereen aan tafel zit te genieten.
De tagliatelle met courgette-champignonsaus gaat ook goed samen met ander rood vlees. Bijvoorbeeld duitse biefstuk, entrecote of bieflap.

Jo Gerritsen

Pin It on Pinterest