Bal gehakt van jo Gerritsen
– uit de keuken van Jo –
Jo Gerritsen staat bekend om haar speciale variant van gehaktballen die lekker sappig zijn
Bereidingswijze bal gehakt van jo gerritsen
- 1 pond rundergehakt
- 1 zakje gehakt kruiden of naar eigen smaak peper en zout
- 2 tot 3 beschuiten fijn kruimelen
- 2 tot 3 eetlepels melk
Meng het rundergehakt met de andere ingrediënten door elkaar, en maak er platte schijven van.
Laat de boter in de pan licht bruinen. Bak de ballen op hoog vuur aan beide kanten bruin.
Voeg wat heet water toe om het vuur te temperen. Laat de ballen nog ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. Voorkom dat ze te gaar worden en haal ze uit de pan als ze van binnen nog lekker rosé zijn.
Uit de keuken van Jo
Zorg ervoor dat je de pan goed heet maakt voordat je gaat bakken. Zo bak je de gehaktballen ze mooi bruin en krijgen ze een lekker knapperige laag eromheen. Rosé gebakken zijn ze het allerlekkerst.
Volg mij op social media
Marcel Gerritsen, rijnbandijk 169 Maurik, 06-54984905 / ma.gerritsen@telfort.nl
KvK 60478454