Tips voor de beste gaartijd

Het geheim van een heerlijk stuk vlees zit in de kwaliteit en in de juiste wijze van bereiden

Kwaliteit en malsheid

Om de kwaliteit en malsheid te behouden adviseren wij de volgende bereidingstijden. Het vlees wordt om en om gebakken, voor elke kant van het vlees een bepaalde baktijd aanhouden, zoals hieronder weergeven. Als je houdt van wat roder vlees neem dan de minst lange baktijd, voor een wat meer doorbakken stukje vlees, neem dan de langere baktijd. De bereidingstijd is tevens afhankelijk van de dikte van het stukje rundvlees. Zorg ervoor dat de olie/boter goed heet is voordat het vlees de pan in gaat als je gaat dichtschroeien

Baktijden
  • Biefstuk om en om bakken, 2 keer 1 tot 2 minuten
  • Duitse biefstuk Om en om bakken, 2 keer 1 tot 2 minuten
  • Riblap a la minute Om en om bakken, 2 keer 30 seconden
  • Bieflappen Eventueel marineren, Om en om bakken, 2 keer 1 tot 2 minuten.. Kan ook als stoofvlees bereid worden
  • Tartaar Om en om bakken, 2 keer 1 tot 2 minuten
  • Entrecote 4 tot 6 minuten
  • Runderschnitzel Om en om bakken, 2 keer 30 seconden
  • Magere lap Eventueel Marineren en om en om bakken, 2 keer 1 tot 2 minuten. Kan ook als stoofvlees bereid worden
  • Gehakt platte schijven van maken, ongeveer 10 tot 15 minuten bakken op laag vuur
  • Stoofvlees: Rib/sucadelappen Beide zijden dichtschroeien in een stoofpan, daarna 2,5 tot 4 uur laten stoven op laag vuur
  • Rollade Aanbraden en 2,5 tot 3 uur laten sudderen
  • Schenkel/soepvlees 3 uur laten trekken
  • Verse worst, buitenkant vooraf vochtig maken om openbarsten te voorkomen. Beide zijden aanbraden en 6 tot 8 minuten op niet te hoog vuur. Lekkerst als ze nog rosé van binnen zijn.
  • Runderrookworst 10 tot 15 minuten wellen in water van 80 graden of eventueel bovenop de stamppot mee verwarmen
  • Blonde Burgers 6 tot 10 minuten bakken op wat lager vuur
  • Rosbief 20 tot 25 minuten bakken per 500 gram

Pin It on Pinterest