Italiaanse runder stoofpot

Dit heerlijke recept met sucadelappen komt van onze vaste klanten Hanneke en Luc Schalkwijk

Bereidingswijze

  • 750 gram sucadelappen
  • 1 flinke ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 blikje tomatenpurree
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 dl rode wijn
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • peper en zout

Hak de ui, de peen en de knoflook fijn. Snijd de champignons en bleekselderij in plakjes. Bak het vlees in de olie snel bruin. Voeg de spek en de groenten toe en bak dit 4 minuten aan. Voeg de tomatenpurree toe en warm alles goed door.

Schenk de bouillon en de wijn bij het vlees en doe de kruiden erbij. Breng het geheel langzaam aan de kook en stoof alles in 2,5 uur gaar. (lekker om te serveren met sla en pasta)

Pin It on Pinterest